Nagyon egyszerűen készíthetünk lencsefőzeléket, ha van otthon konzerv lencsénk.
Elkészítés:
- A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
- Megszórjuk a liszttel, alaposan elkeverjük és a lisztet picit megbarnítjuk.
- Félrehúzzuk a tűzről és rátesszük a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük.
- Hozzáadjuk a lencsekonzervet. Ha túl sűrű lenne füstölthús levével, vagy vízzel a kellő állagúra hígítjuk.
- Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és hozzáadjuk a babérlevelet.
- 10 percig forraljuk.
- Tálalás előtt tejföllel és ízlés szerint kis ecettel ízesítjük.
Tálalhatjuk sült virslivel, kolbásszal esetleg pörkölttel, de önmagában is megállja a helyét.