Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Lencsefőzelék konzerv lencséből

Nagyon egyszerűen készíthetünk lencsefőzeléket, ha van otthon konzerv lencsénk.

Elkészítés:

  1. A zsiradékon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  2. Megszórjuk a liszttel, alaposan elkeverjük és a lisztet picit megbarnítjuk.
  3. Félrehúzzuk a tűzről és rátesszük a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük.
  4. Hozzáadjuk a lencsekonzervet. Ha túl sűrű lenne füstölthús levével, vagy vízzel a kellő állagúra hígítjuk.
  5. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és hozzáadjuk a babérlevelet.
  6. 10 percig forraljuk.
  7. Tálalás előtt tejföllel és ízlés szerint kis ecettel ízesítjük.

Tálalhatjuk sült virslivel, kolbásszal esetleg pörkölttel, de önmagában is megállja a helyét.

 

 

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • 1 üveg lencsekonzerv
  • 1 ek zsiradék (zsír vagy olaj)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 ek. liszt
  • 1 kiskanál fűszerpaprika
  • 1 babérlevél
  • só, bors
  • tejföl, ecet
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.