Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Serpenyős tejszínes csirkemell

  1. A csirkemell konzerv levét egy serpenyőbe öntjük.
  2. A tejszínhez adjuk a lisztet és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv levéhez. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a csirkemell kockákat is.
  3. A közepes hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, amíg a szaft a kívánt sűrűséget eléri. A konzerv biztonság miatt legalább 10 percig tartson a forralás. Közben ízlés szerint fűszerezzük. Tehetünk bele más zöldfűszereket is.
  4. Ha túlságosan hamar besűrűsödne, adjunk hozzá még egy kis vizet.

Párolt rizzsel, burgonyával, zöldséggel vagy akár főtt tésztával is tálalható.

Legújabb receptek

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Zöldborsófőzelék konzervből

Elkészítés: Egy megfelelő méretű lábasban a zsiradékon megfuttatjuk a lisztet. A konzerv levéből keveset a liszthez öntünk és csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv többi

Lencseleves konzerválása

Elkészítés: A lencsét alaposan megmossuk, majd egy nagyobb edénybe tesszük és felöntjük annyi hideg vízzel, hogy legalább 2-3 centiméternyire fedje. Áztassuk addig, amíg jól meg

Hozzávalók:

  • 1 üveg forró eljárással konzervált csirkemell konzerv (720ml)
  • 2 dl tejszín
  • 1 ek liszt
  • ½ tk fokhagymapor (elhagyható)
  • 1 csokor zöldhagyma szára (elhagyható)
  • só, bors ízlés szerint
Elkészítési idő: 15 perc
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.