Elkészítés:
- Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá.
- A borsókonzerv levéből egy picit a rántáshoz adunk és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk a borsó és a többi konzerv levét is.
- A csirkecomb konzervet is kibontjuk és mikróban (vagy egy fazék vízben) felmelegítjük, és a konzerv levét maradéktalanul a levesbe öntjük.
- Hozzáadjuk a csirkealaplevet is. (Ha nincs alaplevünk, használhatunk sima vizet esetleg leveskockát is.)
- Majd a leveshez adjuk a zöldségeket és a kicsontozott csirkecombokat is, és az egészet felforraljuk.
- Közben egy bögrébe felütünk egy egész tojást, adunk hozzá 1 nagy csipet sót, apróra vágott petrezselymet és annyi lisztet, hogy nokedli állagú tésztát kapjunk.
Amikor a leves forrni kezd, a galuskát két kiskanál segítségével a levesbe szaggatjuk. - Amikor a galuska megfőtt 2-3 perc, elkészült a levesünk is.
- Tálalás előtt megkóstoljuk és ha szükséges utóízesítjük.