Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia
Az egyetlen CE minősítéssel rendelkező canner Európában!
2 év garancia

Jókai bableves

Elkészítés:

  1. Egy evőkanál zsíron megpirítjuk a karikákra vágott füstölt kolbászt. A kolbászkarikákat kivesszük és félretesszük.
  2. A visszamaradt zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a babérlevelet és 1-2 percig együtt pirítjuk őket. A végén hozzáadjuk a fokhagymát is.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, jól elkeverjük és felöntjük a konzervek levével, majd felforraljuk.
  4. Fűszerezzük sóval, borssal, hozzáadjuk a kolbászkarikákat, a babkonzervet és a zöldségkonzervet is. Ha volt füstölthús is az alaplében, akkor azt is most adjuk hozzá.
  5. Ha nem elég a lé, pótoljuk vízzel.
  6. 10 percig összeforraljuk az egészet.
  7. Ha csipetkét is főzünk a levesbe, akkor a forrás kezdetén adjuk hozzá azt is.
  8. Közben a tejfölt összekeverjük a liszttel és kis mennyiségű levet öntve hozzá hőkiegyenlítést végzünk. Csomómentesre keverjük és hozzáadjuk a leveshez.
  9. 10 perc után levesszük a tűzről és pár csepp ecettel ízesítjük.

 

Csipetke készítése:

Célszerű a csipetkét előre megcsinálni és kiszárítva tárolni, majd szükség esetén egy marékkal a bablevesbe, gulyáslevesbe dobni.

A tojást keverjük el a csipetnyi sóval és adjuk hozzá a lisztet. Alaposan gyúrjuk össze. Közepesen kemény tésztát kell kapnunk. Kicsit hagyjuk szikkadni, majd a tenyerünkkel lapítsuk ki és csipegessünk belőle apró darabokat. (Akár közvetlenül a levesbe.)

Legújabb receptek

Édes-savanyú szószos csirke

A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de

Zöldbab konzerválása cannerben

A zöldbab konzerválása cannerben tartósítja a friss zöldbab ízét és tápanyagtartalmát akár egész télen át. Kövesd ezt a receptet, hogy otthon is könnyedén elkészíthesd saját

Zöldborsóleves konzervekből

Elkészítés: Az általunk választott zsiradékon megpirítjuk a hagymát és megszórjuk a liszttel. Elkeverjük és halvány színűre pirítjuk. Majd egy kis fűszerpaprikát adunk hozzá. A borsókonzerv

Zöldborsó konzerválása

Elkészítés: A kifejtett borsót alaposan megmossuk. A borsószemeket egy nagy fazékba tesszük és felengedjük vízzel. Felforraljuk és hagyjuk forrni 2 percig. A borsót lecsepegtetjük és

Hozzávalók:

  • 1 üveg babkonzerv
  • 1 üveg vegyes leveszöldség konzerv
  • 1 üveg füstölthús alaplé (lehetőleg csülökkel együtt)
  • 15 dkg füstöltkolbász
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 ek zsír vagy olaj
  • 1 tk fűszerpaprika
  • 1 babérlevél
  • só, bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 ek liszt

A csipetkéhez:

  • 1 egész tojás
  • 10-12 dkg liszt
  • pici só
Értesülj első kézből!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Receptek, tippek, trükkök az otthon konzervkészítéshez.