4+1 DIY ajándékötlet Cannerrel
A karácsony az odaadás, a figyelmesség és a szeretet ünnepe. Nemcsak az illatok, a fények és a finom ételek miatt különleges, hanem az ajándékozás szokásai
Édes-savanyú szószos csirke
A gyerekek egyik nagy kedvence nálunk a kínai édes-savanyú szósz csirkével. Ha igazán autentikus módon szeretnéd elkészíteni, akkor viszonylag sok speciális alapanyagot kell vásárolnod, de
Vásárlónk beszámolója – az otthon ízei külföldön
Nagyon megörültünk, amikor hosszú huza-vona után kiderült, hogy unokaöcsém Erasmus-os diák lehet az őszi szemeszterben Brüsszelben. Azonnal el is kezdtünk albérletet keresni, mivel az egyetem
Konzerváljunk egészséges „leveskockát”
Az első szakácskönyvem, amiből főzni tanultam, nagyon leegyszerűsítette az ételek elkészítését. Az ízesítéshez leginkább azt írta, hogy „adj hozzá 1-2 leveskockát”. Ez a tanács bevált,
Hogyan ápoljuk és tároljuk a CANNER-t?
Miután kivettük az üvegeket a CANNER-ből, várjunk kicsit, hogy kihűljön, majd öntsük ki a vizet belőle. Az ecet miatt sajnos másra nem nagyon tudjuk felhasználni.
Miért nem lehet püréket, rizst és tésztát konzerválni?
A konzerválás célja, hogy a veszélyes mikroorganizmusokat elpusztítsa. Ezek az organizmusok az élelmiszer bármelyik sejtjében, akár a húskocka közepében is lehetnek. Ezért nagyon fontos, hogy
Konzerv csirkecomb – avagy ronda, de finom
Sokan a szájuk elé kapják a kezüket és nagyon megdöbbennek, amikor először szembe találják magukat egy valódi csirkecomb konzervvel. Bevallom, velem sem történt ez másképp.
Mit jelent a hideg és forró eljárás a konzerválás során? Melyik módszer a jobb?
A recepteket olvasva találkozhatunk ezzel a két kifejezéssel, ami talán bővebb magyarázatra szorul. Vannak ételek, amiknél mindkét konzerválási módszer ajánlott, és vannak olyanok, amiket csak