Pacalkonzerv

Ez a konzerv kizárólag a magas nyomású konzerváló edénnyel készíthető el biztonságosan! Ha még kezdő vagy a nyomás alatti konzerválásban, először mindenképpen olvasd el az alapokat itt. A szalonnát, a hagymát, a fokhagymát apró kockákra vágjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot is felkockázzuk. Pörköltalapot készítünk: kevés zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd hozzáadjuk a hagymát és a […]

Hortobágyi Palacsinta

Elkészítés: A csirkemell konzerv tartalmát egy edénybe tesszük és a húst villával szétnyomkodjuk. Használhatunk botmixert, turmixot vagy darálót is, de a villával is megfelelő állagú húspépet tudunk készíteni. Félretesszük, amíg elkészítjük a pörköltalapot. Egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát, rátesszük a fűszerpaprikát és felöntjük kevés vízzel. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk az összetört csirkemellet a levével […]

Rakott kelkáposzta

Elkészítés Bontsuk ki a kelkáposzta konzervet és egy szűrő segítségével csepegtessük le. Készítsük el a főtt rizst. Közben a sertéshús konzerv tartalmát egy edénybe tesszük és a húst villával szétnyomkodjuk. Használhatunk botmixert, turmixot vagy darálót is, de a villával is megfelelő állagú húspépet tudunk készíteni. Félretesszük, amíg elkészítjük a pörköltalapot. Egy serpenyőben kevés zsiradékon megpirítjuk […]

Csirke taco guacamoléval – csirkecomb konzervből

Először elkészítjük az avokádókrémet. Az avokádót egy kisebb tálba tesszük és villával szétnyomkodjuk. Nem baj, ha kissé darabos marad. Rátesszük a fűszereket, az apró kockákra vágott paradicsomot a lime levét és jól összekeverjük. Hűtőbe tesszük a tálalásig.Ezután a húst készítjük el. A csirkecomb konzerv fedelét levesszük és ½ perc alatt a mikróban felmelegítjük. A szaftot […]

Marharagu Stroganoff módra

Ez a recept eredetileg marha bélszínből készül, de ha konzervből készítjük, bátran választhatjuk a marha olcsóbb részeit, hiszen a konzerválás alatt vajpuha lesz szinte bármely húsból. A nagyon zsíros, inas részeket azért inkább vágjuk ki. Elkészítés: Az alaplét forraljuk fel és tartsuk melegen. Ha nincs alaplevünk, készíthetünk leveskockából húslevest, vagy használhatunk forrásban lévő vizet is. […]

Barackos csirkemell

A bacon szeleteket megsütjük. Egy kisebb tepsit kibélelünk a sült bacon szalonnával. A csirkemell konzerv levét egy keverőtálba öntjük. A csirkemell kockákat egyenletesen elosztjuk a baconon. Sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a fokhagymaport és a karikákra vágott zöldhagyma szárat is. A tejszínhez adjuk a lisztet és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv levét is. […]

Serpenyős tejszínes csirkemell

A csirkemell konzerv levét egy serpenyőbe öntjük. A tejszínhez adjuk a lisztet és egy kézi habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáöntjük a konzerv levéhez. Jól elkeverjük és hozzáadjuk a csirkemell kockákat is. A közepes hőmérsékleten folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, amíg a szaft a kívánt sűrűséget eléri. A konzerv biztonság miatt legalább 10 percig tartson a […]

Halászlé halkonzervből

Egy megfelelő méretű fazékban az olajon megdinszteljük a hagymát. Megszórjuk fűszerpaprikával és hozzáadjuk a teljes halkonzervet a levével együtt, és ízlés szerint megsózzuk. A halkonzerv méretét is figyelembevéve felöntjük annyi vízzel, amennyi levest szeretnénk főzni. Addig főzzük a levest, amíg a hagyma pépessé nem válik. Ekkor átszűrjük, passzírozzuk és az esetleges halcsontot, szálkát eltávolítjuk. Visszatesszük […]

Brassói aprópecsenye

A szalonnát zsírjára pirítjuk, a pörcöket kivesszük a serpenyőből. A húskonzerv levét egy bögrébe öntjük. A zsírhoz adjuk a húskockákat és meghintjük fűszerpaprikával és majorannával. Elkeverjük, majd hozzáadjuk a paradicsompürét és a karikára vágott csípőspaprikát. Az egészet felöntjük a konzerv levével. Hozzáadjuk az összetört fokhagymát, és időnként óvatosan megkeverve 10 percig forraljuk. Ha közben elfőné […]